Food Machinery

Gewicht, kleur, rijpheid, vorm en grootte. Zomaar een greep uit de componenten waarmee rekening gehouden moet worden bij de engineering van machines voor de voedselindustrie.

Bekijk onze projecten Kom in contact

Onze opdrachtgevers

Advanced-Mechanical-Engineers-werkt-voor-de-Food-Machinery-Felcon

“Het werken met een natuurproduct vergt een gedegen opleidingstraject en die kennis hebben wij bij AME gevonden.”

Lees hier de hele referentie

AME voor Rademaker

“Om innovatieve ideeën van buitenaf te krijgen, hebben wij in dit project met de engineers van AME samengewerkt.”

Lees hier de hele referentie

Advanced-Mechanical-Engineers-werkt-voor-de-Food-Machinery-Murre-Technologies

“Ik ben erg blij met deze samenwerking en hoop deze samenwerking met AME nog lang voort te kunnen zetten!”

Lees hier de hele referentie

AME voor Houdijk Holland

“Ik zou bedrijven die een dergelijke exercitie (overstap van 2D naar 3D) nog gaan doen zeker de helpende hand van AME willen aanbevelen.”

Lees hier de hele referentie

Voor onze opdrachtgevers in de food machinery werken wij aan technische uitdaging waar geen universele oplossing voor is. Of dit nu gaat over productiemachines voor het maken van groentechips, geautomatiseerde plukmachines voor aardbeien of sorteermachines voor aardappels of pruimen. In de groenteverwerking en fruitverwerking bedenken wij oplossingen die aansluiten op het feit dat natuurproducten altijd een andere afmeting hebben en verschillen van hardheid. Elke machine vraagt om maatwerk. In de food machinery kun je geen appels met peren vergelijken.

Eén van de projecten uit de food machinery waaraan wij hebben gewerkt

Transportsystemen
voor de Food Machinery

Als marktleider op het gebied van systemen, apparatuur, operationele software en componenten voor de handling van biscuits, ontwikkelt Houdijk Holland oplossingen van ovens tot verpakkingsmachines. Hierbij kan gedacht worden aan transportbanden, buffersystemen, controlesystemen (vision systemen), pick & place modules en feeding & packaging modules. Wij ondersteunen Houdijk Holland al jaren bij de ontwikkeling van deze transportsystemen.

Meer over dit project

Wat wij voor uw project in de food machinery kunnen betekenen

Van het opstellen van het programma van eisen tot en met het detailleren van productietekeningen. Wij doen het allemaal! Heeft u juist behoefte aan reverse engineering van een machine voor groenteverwerking en fruitverwerking? Ook daar kunnen wij bij ondersteunen.

Door onze persoonlijke aanpak en doelgerichte werkwijze ervaren onze opdrachtgevers ons als een prettige en efficiënte partner. Wij denken mee over effectieve, duurzame oplossingen voor mechanische vraagstukken in de food machinery. Dat kunnen wij zowel vanuit ons ingenieursbureau doen als op locatie. De expertise om uitdagende projecten te realiseren dragen onze Advanced Mechanical Engineers namelijk met zich mee.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op