Configure to order

Wilt u uw klanten graag op maat bedienen, maar wel binnen een korte doorlooptijd en met relatief lage engineering- en productiekosten? Dan is het inrichten van een configure to order proces wellicht de oplossing.

Kom in contact

Uw engineeringsproces inrichten volgens configure to order (CtO) betekent: werken met gestandaardiseerde oplossingen. Door gestandaardiseerde variaties van machineonderdelen te ontwikkelen, kunnen klanten de machine die zij nodig hebben zelf samenstellen. Hierdoor worden op de lange termijn kosten bespaard in het engineeringsproces, omdat dit gecentraliseerd en niet per klantaanvraag hoeft plaats te vinden. De enige engineering die dan nog plaats hoeft te vinden is de uitwerking van koppelstukken tussen de onderdelen en het productiegereed maken van tekeningen van deze koppelstukken. Werken volgens CtO betekent dus dat er in principe niet gewerkt wordt aan maatwerkoplossingen. Uiteraard komt het voor dat (in de aanloop naar volledig CtO) er gekozen wordt voor een hybride oplossing waarbij standaard componenten en/of modules worden gecombineerd met klant specifieke componenten en/of modules.

Overweegt u het engineeringsproces in te richten volgens CtO?
Onze Advanced Mechanical Engineers kunnen daar goed bij ondersteunen. Dit kan onder andere door concept ontwikkeling van de vaste, flexibele modules van de machine. Ook kunnen zij met hun kennis en expertise adviseren en begeleiden bij de transitie van EtO (engineer to order) naar CtO. Tijdens het ontwikkelen van een goed CtO proces, kijken onze engineers ook naar mogelijke optimalisaties en vereenvoudiging van de bestaande onderdelen. Via re-design wordt op die manier ook gewerkt aan de kwaliteit van elke module.

Wij ondersteunen onder andere bij:

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op