Modularisatie

Bent u op zoek naar manieren om kosten in het engineering- en productieproces te verminderen, zonder dat dit ten koste gaat van de breedte van het aanbod aan machines en apparaten? Denk dan eens na over het opsplitsen van een productiesysteem in diverse modules.

Kom in contact

Het belang van modularisatie

In een dynamische markt waar technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, wordt het steeds belangrijker om wendbaar te zijn. Sommigen stellen zelfs dat modularisatie één van de basisvereisten is voor Industrie 4.0. Vroeger waren klanten op zoek naar netto-productiviteit bij het aanschaffen van machines en productielijnen. Tegenwoordig zijn zij meer op zoek naar machines en productielijnen die flexibel zijn. Machines die ruimte bieden voor variabiliteit en uitbreidbaarheid, zodat systemen eenvoudig aangepast kunnen worden. Dat maakt dat modulair opgebouwde productielijnen de toekomst hebben. Modularisatie van uw productielijnen geeft u namelijk de mogelijkheid om productielijnen en machines op te bouwen, zonder dat er een uitgebreid engineeringsproces voor nodig is. Door modularisatie gebeurt dit aan de hand van basismodules en gedefinieerde verbindingselementen. Op die manier worden productiekosten verminderd, blijft het productaanbod breed, worden machines transparant ontworpen én ontstaat er meer ruimte voor innovatiekracht in een snel veranderende markt.

Andere voordelen van het modulair maken van uw productielijnen en machines zijn:

  • Het snel realiseren van productconfiguratie en het snel kunnen aanpassen van het productieproces;
  • Eenvoudiger onderhoud, doordat onderdelen makkelijker vervangen kunnen worden;
  • Verhoging van innovatieflexibiliteit, doordat nieuwe modules of producten sneller geïntroduceerd kunnen worden;
  • Verhoging van de winstmarge, doordat er minder maatwerk aan te pas komt;
  • Versnelde levertijd, omdat er minder order specifieke engineering nodig is.

Hoe AME bij modularisatie kan ondersteunen?

De frisse blik van onze Advanced Mechanical Engineers, helpen om goed in kaart te brengen hoe productielijnen opgesplitst zouden kunnen worden in modules. Tegelijkertijd kijken zij naar optimalisaties in de bestaande lijn, om modularisatie op de best mogelijke manier toe te passen. Daarbij besteden zij extra aandacht aan de overgang tussen diverse modules, zodat er geen additionele tijd verloren gaat aan engineering. Op die manier werken wij aan een toekomstbestendig, modulair systeem. Die frisse blik, komt juist bij modularisatie erg goed van pas. Daarnaast kunnen wij ook ondersteunen bij standaardisatie in het ontwerp- en productieproces.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op