Standaardisatie

Standaardisatie en hergebruik van ontwerpen en onderdelen helpen u om sneller te kunnen innoveren en om risico’s en faalkosten te reduceren. Dat maakt dat standaardisering een essentieel onderdeel is van een goede CtO werkwijze. Onze engineers kunnen met hun kennis van mechanica en modularisatie en hun frisse blik, goed ondersteunen bij dit proces.

Kom in contact

Smart Industry, de Nederlandse variant van Industrie 4.0, bevat mooie vergezichten. Technologische ontwikkelingen werken als katalysator voor steeds snellere innovatie. In een snel veranderende markt, richting Industrie 4.0, is het een vereiste om standaardisatie en hergebruik op te nemen in het engineeringsproces. Klanten vragen om kwalitatief maatwerk van productielijnen en machines en tegelijk om een snelle levering en lage kosten. Door het gebruik maken van standaard componenten wordt het engineeringsproces en de productie vereenvoudigd. Dit heeft voordelen voor de leversnelheid en voor de kwaliteit van de op te leveren machine. Risico’s zijn inherent aan nieuwe ontwikkelingen. Maar door de basis van technische innovaties te beginnen vanuit hergebruik van bewezen technieken, worden risico’s gereduceerd. Standaardisatie van machineonderdelen, werkt het beste als de machine of de productielijn opgesplitst is in modules. Daarnaast valt er niet alleen winst te behalen in de standaardisering van machineonderdelen, maar ook in het standaardiseren van ontwikkel- en engineeringsprocessen. Ook helpt het om bij het implementeren van standaardisering, samen te werken met een engineeringspartner die meebouwt aan de visie die u voor uw machinefabriek of engineeringsafdeling voor ogen heeft.

Hoe AME bij standaardisatie kan ondersteunen?

Onze engineers werken regelmatig aan de modularisatie van productielijnen en machines van onze opdrachtgevers. Nadat hier met een frisse blik naar gekeken is, kunnen zij hun mechanische kennis ook inzetten voor het doorvoeren van slimme standaardisering en hergebruik in zowel het productiegereed maken van modules als in het ontwerpproces van nieuwe modules en innovaties. Op die manier bouwen zij mee aan het innoveren van het engineeringsproces bij onze opdrachtgevers.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op