Over ons

Advanced Mechanical Engineers is een middelgroot ingenieursbureau dat werkt in mechanical engineering. Met ons team van ongeveer 25 engineers lossen wij allerlei mechanische vraagstukken op, voorzien wij in behoefte aan expertise en capaciteit bij onze opdrachtgevers in diverse technische branches.

Al sinds 2008 een betrouwbare engineeringpartner!

In 2008 is Advanced Mechanical Engineers opgericht door Marcel Schumacher. Zijn visie was het opbouwen van een ingenieursbureau, waarbij een persoonlijke benadering van opdrachtgevers en medewerkers centraal stond. Inmiddels zijn wij vele jaren verder en trots op de manier waarop wij samenwerken met onze opdrachtgevers. Onze overtuiging is dat wij alleen daardoor tot écht kwalitatieve en creatieve oplossingen voor technische uitdagingen kunnen komen. Dat maakt ons een prettige en efficiënte partner om mee samen te werken.

2024
Wij kijken uit naar wat
2024 ons gaat brengen!
2022
Verhuizing naar
's-Hertogenbosch

In oktober 2022 is Advanced Mechanical Engineers verhuisd naar een nieuw pand in ‘s-Hertogenbosch. In kilometers geen grote stap, maar wel qua groeipotentie voor ons engineeringsteam. Daarnaast ligt onze nieuwe kantoorlocatie gunstig naast de A59.

2022
Sponsoring
Stichting Red een Kind

Vanaf juli 2022 houden wij welvaart, kennis en ontwikkeling niet alleen voor onszelf, maar geven wij dit ook terug aan de maatschappij. Dit doen wij via Stichting Red een Kind voor kinderen en jongeren in Bomet, Kenia. Een deel van hen leeft zonder perspectief op een betere toekomst. Samen bouwen wij aan een hoopvol toekomstbeeld voor hen.

2021
Engineering
Traineeship

Na aangesloten te zijn bij TT-Engineering, maken ook wij het voor junior engineers mogelijk om hun carrière een vliegende start te geven met ons Engineering Traineeship.

2020
Overname door
TT-Engineering

Op 1 februari 2020 is Advanced Mechanical Engineers overgenomen door TT-Engineering. Hierdoor zijn wij onderdeel geworden van de AWL familie.

2018
Uitbreiding
tekenkamer

In 2018 is de interne engineeringsafdeling vergroot met 35% om de blijvende vraag voor uitbesteding van (deel)projecten te kunnen beantwoorden.

2010
Interne
verhuizing

Om de groei te kunnen huisvesten, is Advanced Mechanical Engineers in 2010 verhuisd naar de voorzijde van hetzelfde pand.

2009
Wijziging van
bedrijfsnaam

In 2009 werd de naam Advanced Engineers gewijzigd in Advanced Mechanical Engineers.

2008
Oprichting
Advanced Engineers

Op 3 december 2009 richtte Marcel Schumacher Advanced Engineers in Nieuwkuijk op.

Waar(bij) kunnen onze
Advanced Mechanical Engineers
u ondersteunen?

Ons specialisme is speciaal machinebouw en food machinery. Hierbij richten wij ons op engineering ten behoeve van handling, production & packaging. Dit loopt van R&D tot het opleveren van een productiegereed tekeningenpakket.

Heeft u een idee die uitgewerkt moet worden, een technische uitdaging of capaciteit te kort op uw engineeringafdeling? Wij vinden graag samen met u de beste oplossing. Onze werkwijze is praktisch, efficiënt en altijd met uw eisen en wensen voor ogen. Dankzij ons team van specialisten kunt u rekenen op passend maatwerk. Wij zorgen voor een constructief en duurzaam resultaat. Voor de projecten waaraan wij werken gebruiken wij onder andere SolidWorks, Inventor en SolidEdge. Maar ook voor FEM analyses, standaardisatie of detaillering kunt u bij ons terecht.

De locatie is voor ons van ondergeschikt belang. Engineering kan vanuit ons eigen ingenieursbureau of op locatie uitgevoerd worden.

Vanuit ons ingenieursbureau

Op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch voeren wij projecten uit, vanaf de eerste gedachte tot aan de voorbereiding van de realisatie. Hiervoor gebruiken onze Advanced Mechanical Engineers geavanceerde CAD-systemen en voeren wij, indien gewenst, ook statische- en dynamische FEM analyses uit.

Wilt u een (deel)project graag uitbesteden en tegelijkertijd de regie in de handen houden? Dat kan. De projectleider is welkom om samen met onze engineers het project op onze locatie uit te voeren.

Op locatie

Onze engineers zijn mobiel, flexibel, breed inzetbaar en werken met 2D en 3D CAD-systemen. Zij komen graag naar jullie locatie toe om hun werkzaamheden ter plekke uit te voeren. Eventueel brengen zij een eigen CAD-systeem mee. Bent u opzoek naar specifieke kwaliteiten voor het oplossen van uw vraagstuk? Wij horen graag welke kwaliteiten u nodig denkt te hebben. Op basis van ons gesprek delen wij het portfolio van de engineer(s) die het beste aansluit, waarna wij een kennismaking kunnen plannen. Met deze kennis van uw engineeringsafdeling en projectgebonden behoeften, kunnen wij de beste maatoplossing bieden.

Onderdeel van TT-Engineering

Sinds februari 2020 is AME onderdeel geworden van TT-Engineering. Door deze samenwerking is het werkgebied van AME uitgebreid. TT-Engineering heeft kantoren in Zwolle en Enschede en veel ervaring in de machinebouw, automotive en aerospace. Waar AME meer ervaring heeft in de food industrie en verpakkingsindustrie. De samenwerking biedt veel mogelijkheden om kennis met elkaar te delen. Zo organiseren wij gezamenlijke cursussen, bieden wij Junior Engineers de mogelijkheid om een Engineering Traineeship te volgen en wisselen onze engineers onderling project specifieke kennis met elkaar uit. Daarnaast biedt de fusie ook de mogelijkheid om grotere projecten aan te nemen. Met meer kennis en meer slagkracht creëren wij meerwaarde voor de projecten die onze opdrachtgevers ons toevertrouwen.

Wilt u samen met ons ontwikkeling mogelijk maken?
Neem contact met ons op