Over ons

Advanced Mechanical Engineers is een middelgroot ingenieursbureau dat werkt in mechanical engineering. Met ons team van ongeveer 25 engineers lossen wij allerlei mechanische vraagstukken op, voorzien wij in behoefte aan expertise en capaciteit bij onze opdrachtgevers in diverse technische branches.

Al 12 jaar een betrouwbare engineeringpartner!

In 2008 is Advanced Mechanical Engineers opgericht door Marcel Schumacher, met de visie om een ingenieursbureau op te bouwen, waarbij een persoonlijke benadering van opdrachtgevers en medewerkers centraal stond staat. Inmiddels meer dan 12 jaar verder, zijn wij trots op de manier waarop wij samenwerken met onze opdrachtgevers. Onze overtuiging is dat wij alleen daardoor tot écht kwalitatieve en creatieve oplossingen voor technische uitdagingen kunnen komen. Dat maakt ons een prettige en efficiënte partner om mee samen te werken.

2008
Oprichting

Op 3 december 2009 richtte Marcel Schumacher Advanced Engineers in Nieuwkuijk op.

2009
Naamswijziging

In 2009 werd de naam Advanced Engineers gewijzigd in Advanced Mechanical Engineers.

2010
Verhuizing

In 2010 is Advanced Mechanical Engineers verhuisd in hetzelfde pand naar de voorzijde om de groei te kunnen huisvesten.

2018
Uitbreiding

In 2018 is de interne engineeringsafdeling vergroot met 35% om de blijvende vraag voor uitbesteding van (deel)projecten te kunnen beantwoorden.

2020
Overname

Op 1 februari 2020 is Advanced Mechanical Engineers overgenomen door TT-Engineering. Hierdoor zijn wij onderdeel geworden van de AWL familie.

2022
Verhuizing naar 's-Hertogenbosch

In oktober 2022 is Advanced Mechanical Engineers verhuisd naar een nieuw pand in ‘s-Hertogenbosch. In kilometers geen grote stap, maar wel qua groeipotentie voor ons engineeringsteam. Daarnaast ligt onze nieuwe kantoorlocatie gunstig naast de A59.

2023
Wij kijken uit naar wat
2023 ons gaat brengen!

Waar(bij) kunnen onze
Advanced Mechanical Engineers
u ondersteunen?

Ons specialisme is speciaal machinebouw en food machinery. Hierbij richten wij ons op engineering ten behoeve van handling, production & packaging. Dit loopt van R&D tot het opleveren van een productiegereed tekeningenpakket.

Heeft u een idee die uitgewerkt moet worden, een technische uitdaging of capaciteit te kort op uw engineeringafdeling? Wij vinden graag samen met u de beste oplossing. Onze werkwijze is praktisch, efficiënt en altijd met uw eisen en wensen voor ogen. Dankzij ons team van specialisten kunt u rekenen op passend maatwerk. Wij zorgen voor een constructief en duurzaam resultaat. Voor de projecten waaraan wij werken gebruiken wij onder andere SolidWorks, Inventor en SolidEdge. Maar ook voor FEM analyses, standaardisatie of detaillering kunt u bij ons terecht.

De locatie is voor ons van ondergeschikt belang. Engineering kan vanuit ons eigen ingenieursbureau of op locatie uitgevoerd worden.

Vanuit ons ingenieursbureau

Op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch voeren wij projecten uit, vanaf de eerste gedachte tot aan de voorbereiding van de realisatie. Hiervoor gebruiken onze Advanced Mechanical Engineers geavanceerde CAD-systemen en voeren wij, indien gewenst, ook statische- en dynamische FEM analyses uit.

Wilt u een (deel)project graag uitbesteden en tegelijkertijd de regie in de handen houden? Dat kan. De projectleider is welkom om samen met onze engineers het project op onze locatie uit te voeren.

Op locatie

Onze engineers zijn mobiel, flexibel, breed inzetbaar en werken met 2D en 3D CAD-systemen. Zij komen graag naar jullie locatie toe om hun werkzaamheden ter plekke uit te voeren. Eventueel brengen zij een eigen CAD-systeem mee. Bent u opzoek naar specifieke kwaliteiten voor het oplossen van uw vraagstuk? Wij horen graag welke kwaliteiten u nodig denkt te hebben. Op basis van ons gesprek delen wij het portfolio van de engineer(s) die het beste aansluit, waarna wij een kennismaking kunnen plannen. Met deze kennis van uw engineeringsafdeling en projectgebonden behoeften, kunnen wij de beste maatoplossing bieden.

Onderdeel van TT-Engineering

Sinds februari 2020 is AME onderdeel geworden van TT-Engineering. Door deze samenwerking is het werkgebied van AME uitgebreid. TT-Engineering heeft kantoren in Zwolle en Enschede en veel ervaring in de machinebouw, automotive en aerospace. Waar AME meer ervaring heeft in de food industrie en verpakkingsindustrie. De samenwerking biedt veel mogelijkheden om kennis met elkaar te delen. Zo organiseren wij gezamenlijke cursussen, bieden wij Junior Engineers de mogelijkheid om een Engineering Traineeship te volgen en wisselen onze engineers onderling project specifieke kennis met elkaar uit. Daarnaast biedt de fusie ook de mogelijkheid om grotere projecten aan te nemen. Met meer kennis en meer slagkracht creëren wij meerwaarde voor de projecten die onze opdrachtgevers ons toevertrouwen.

Wilt u samen met ons ontwikkeling mogelijk maken?
Neem contact met ons op