Value Engineering

Vaak kan een product of machine door een andere materiaalkeuze, functie-heroverweging of gewijzigde productiemogelijkheden, efficiënter en goedkoper worden geproduceerd. Het analyseren van deze engineering- en productiekeuzes bieden wij aan als value engineering.

Kom in contact

Value engineering is interessant voor zowel het optimaliseren van bestaande concepten als voor prototyping. Bij het door ontwikkelen of voortborduren op reeds bestaande concepten, treedt er vaak bedrijfsblindheid op. Door een ervaren mechanical engineer of constructeur, met een frisse en kritische blik, naar zo’n ontwerp of machine te laten kijken, zijn besparingen op productie, assemblage of operationele kosten vaak mogelijk. Ook het beoordelen van functionaliteit, standaard voorziening versus speciale optie, zijn vaak zaken waarbij direct besparingen realiseerbaar zijn. Ook bij prototyping is die frisse en kritische blik welkom. Gaat het daadwerkelijk in de praktijk werken, zoals bedacht? Waar zitten zwakke plekken? Hoe snel treedt er (onvoorziene) slijtage op? Is de constructie onderhoudsvriendelijk? En wat gebeurt er als er tijdens de productie een onderdeel stuk gaat? Allemaal zaken die beter ondervangen worden als met een frisse en kritische blik onderzocht kan worden.

Buiten de gebaande paden zoeken naar oplossingen en optimalisaties, vraagt om behoorlijk wat creatief denkvermogen. Doordat onze Advanced Mechanical Engineers op veel afwisselend projecten in diverse branches werken, blijft hun blik open en kunnen ze kennis en ervaring inbrengen die op een vaste engineeringsafdeling vaak weg blijft. Juist in value engineering kunnen zij veel betekenen.

Onze engineers hebben de ervaring en helpen u graag met deze boeiende materie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op