Parametriseren

Beschikt u over producten die veel op elkaar lijken als het gaat om geometrie? Dan kan het parametriseren van producten interessant zijn om efficiëntie en kostenbesparing in mechanical engineering te bereiken.

Kom in contact

Neem bijvoorbeeld een transportband. In de basis heeft een transportband een lengte en een breedte. Van deze maten zijn veel onderdelen afhankelijk. Denk hierbij aan rollen die breedte-afhankelijk zijn en de zijplaten en ondersteuning die lengte-afhankelijk zijn. Op basis van moedermodellen kunnen wij het engineeringsproces volledig automatiseren. Dit doen wij door de modellen te programmeren, waarbij parameters geautomatiseerd geschaald worden. Met één druk op de knop past het 3D model zich aan de nieuwe maten aan en worden de onderliggende tekeningen productiegereed gegenereerd.

Voor diverse opdrachtgevers hebben wij al mogen parametriseren. Door de parametrisering van (delen van) standaard productielijnen wordt het engineeringsproces zeer efficiënt ingericht en daardoor worden engineeringstijden teruggebracht van dagen naar minuten! Dat betekent ook dat parametriseren op de lange termijn een flinke kostenbesparing met zich meebrengt.

Benieuwd geworden?
Deze maatwerkoplossing bespreken wij graag met u.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op