FEM analyses

Een FEM analyse helpt u om beter in beeld te krijgen hoe het krachtenspel van een mechanische constructie plaatsvindt. Met een FEM analyse tonen wij aan waar zwakke plekken in de constructie zitten en adviseren wij u hoe het beste voor meer stabiliteit gezorgd kan worden.

Kom in contact

Of het nu gaat om een zandafscheider, palletrichter of andere mechanische constructie. Om een dynamisch of een statisch proces. Als u wilt weten hoe sterk uw constructie is, dan bieden FEM analyses uitkomst. Een FEM analyse toont aan of een constructie sterk genoeg is. Het bevestigt de werking van de constructie of kaart potentiƫle faalpunten aan. Daarmee geeft het u inzicht in welke optimalisaties mogelijk (of nodig) zijn. Bij dit maatwerk, werken onze engineers op basis van aangeleverde tekeningen. Daarnaast vragen zij extra informatie en randvoorwaarden voor de analyse uit bij onze opdrachtgevers. Zo ontstaat een solide basis om de analyse goed te laten aansluiten bij uw informatiebehoefte.

Door FEM analyses wordt duidelijk wat de maximale spanning en verplaatsing is van (onderdelen van) mechanische constructies. Daarbij wordt gekeken naar de algehele stabiliteit, de vermoeiing van het materiaal en de reactiekrachten. Uiteindelijk leveren onze Advanced Mechanical Engineers een rapportage op met de finale berekeningen en advies over hoe de constructie stabieler gemaakt kan worden. Afhankelijk van uw wens kunnen onze engineers aansluitend ook een optimalisatieslag in het ontwerp maken en aangepaste 2D tekeningen maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op