Optimalisering ontwerpproces

Soms vergeten we in de waan van de dag, een stap terug te doen en te kijken waar het ontwerpproces geoptimaliseerd kan worden. Dat gebeurt niet voor niets, want machines ontwerpen zichzelf niet. Zou u toch graag gebruik willen maken van een frisse blik, om te kijken waar kosten bespaard kunnen worden en waar efficiënter gewerkt kan worden?

Kom in contact

Advies op het bestaande ontwerpproces

Wij kunnen u adviseren op verschillende vlakken. Denk hierbij aan jullie engineeringsprocessen, CE-markeringen, tolerantiechecks, machinerichtlijnen en andere engineering gerelateerde zaken die deel uitmaken van het ontwerpproces.

Bij CE-markering en machinerichtlijn, kunnen wij adviseren bij vraagstukken met betrekking tot veiligheid en normeringen. Engineeringsprocessen kunnen vaak effectiever en efficiënter ingericht worden. Daarnaast maken wij regelmatig mee dat tekeningen veel interpretatieruimte over laten voor producerende partijen, of dat maattoleranties conflicteren met de gebruikte vorm- en plaatstoleranties. Dat kan bij het uitbesteden van productie zorgen voor diverse complicaties. U kunt daarom ook bij ons terecht voor een extra paar ogen die controleren op de correctheid van tekeningen.

Wilt u eens sparren over hoe om te gaan met fluctuaties in de markt en inzet van flexibele engineering capaciteit?
Ook daarover kunt u met ons in gesprek. Hoe ga ik om met fluctuaties in de markt? Welke flexibiliteit kan ik organiseren? Wat is de waarde van een flexibele schil naast de vaste engineeringsafdeling? Waar help ik mijn engineeringsafdeling het beste mee? Allemaal vragen die het waard zijn om eens samen te bespreken.

Over al deze onderwerpen, wisselen wij graag met u van gedachte. Uiteraard kunnen wij aansluitend een passend, altijd vrijblijvend, voorstel doen voor projectmatige ondersteuning.

CAD-support

Behoefte aan onafhankelijk advies over zaken die te maken hebben met uw engineeringsafdeling waar CAD de boventoon voert?

Vaak zien wij dat technische bedrijven die langere tijd met CAD-systemen werken stil zijn blijven staan in de tijd en dat de effectiviteit in het gebruik van de CAD-systemen niet optimaal is. Het inventariseren van het ontwerpproces, de systemen en de kennis van de engineers kunnen u helpen bij het verhogen van de effectiviteit van CAD-systemen en daarmee de efficiëntie van uw engineeringsafdeling.

Door onze brede scope aan opdrachtgevers hebben wij veel kennis van diverse CAD-systemen en weten wij hoe deze optimaal ingezet kunnen worden voor een efficiënt ontwerpproces. Zo werken wij zelf onder andere met SolidWorks, Autodesk Inventor, Solid Edge, AutoCAD, NX, Creo en Hi-CAD. Ook als u al een tijdje wil proefdraaien op SolidWorks, Inventor of Solid Edge, dan kunnen wij op basis van tijdelijk huur van het systeem en ondersteuning daarbij helpen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op