Advanced Mechanical Engineers steunt Stichting Red een Kind

Waarom stichting Red een Kind

Red een Kind is een internationale christelijke ontwikkelingsorganisatie, opgericht in 1968 in Nederland. Red een Kind zet zich in voor een betere toekomst aan in armoede verkerende kinderen en hun familie. Zo zorgen zij er bijvoorbeeld voor dat de ontwikkeling van kinderen verbeterd. Ontwikkeling is ook een belangrijk onderdeel van de visie van AME. Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om zich te ontwikkelen in de richting die het beste bij hem of haar past. Dit willen wij niet alleen mogelijk maken voor onze engineers en opdrachtgevers, maar ook buiten de deuren van AME. Wij willen graag iets teruggeven van onze welvaart aan de maatschappij. Dit doen wij door Stichting Red een Kind op twee manieren te ondersteunen.

Twee vakopleidingen per startende traineegroep

De eerste manier is dat wij voor elke startende groep trainees bij AME, twee jongeren uit Bomet, Kenia, voorzien van een vakopleiding ter waarde van €500,- per persoon. Met het investeren in de kennis van jongeren helpen wij hen om een beter toekomstbeeld te krijgen en uiteindelijk zelfredzaam te worden. Jongeren die een vakopleiding hebben gehad, kunnen hun kennis daarna ook delen met hun omgeving. Dit doen onze engineers ook. Het zorgt ervoor dat hun algehele ontwikkeling en zelfvertrouwen wordt gestimuleerd. Daarnaast geeft dit ook een boost aan de economie in het dorp, waardoor het hele dorp er financieel op vooruit gaat.

Persoonlijke bijdrage medewerkers

De tweede manier waarop wij Red een Kind sponsoren, is doormiddel van een persoonlijke bijdrage van onze medewerkers. Om het bijdragen zo laagdrempelig mogelijk te maken, betalen onze medewerkers maar 25% van het totale sponsorbedrag. Het overige bedrag vullen wij als AME aan. Dit bedrag wordt ingezet voor de aanschaf van schoolspullen, het bouwen van scholen, kopen van kleding en eten en het coachen van de directe omgeving van de kinderen. Zo bouwen wij samen aan een kansrijke toekomst. Elke medewerker heeft ook de mogelijkheid om persoonlijk contact te onderhouden met het kind dat zij sponsoren. Met een kleine persoonlijke bijdrage, veranderen wij samen veel in de levens van kinderen in Bomet.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Geboren worden in het welvarende westen is iets waar wij niet snel bij stilstaan. Maar het is zeker niet vanzelfsprekend. Veel kinderen worden geboren in armoede zonder perspectief en hoop voor een betere toekomst. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een goed toekomstbeeld. Daarom vinden wij het steunen van stichtingen als Red een Kind erg belangrijk. Welvaart is niet iets om voor jezelf te houden. Wij leven samen op één wereld en zijn daardoor onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wij delen dan ook graag uit om de kansen voor de in armoede levende kinderen te vergroten.

>

Samen ontwikkeling mogelijk maken

>

Kennis delen

>

Een beter toekomstbeeld creëren

>

Zelfredzaam zijn

Benieuwd naar onze visie op ondernemen en samenwerken?
Leer ons kennen