Ingenieursbureau in Den Bosch?

Ben je op zoek naar een ingenieursbureau in Den Bosch? Dan bent u bij AME.nl aan het juiste adres. Advanced Mechanical Engineers is een ingenieursbureau, gespecialiseerd in Mechanical Engineering. Onze engineers lossen allerlei mechanische vraagstukken op en voorzien onze opdrachtgevers van technische expertise in verschillende branches. Dit kunnen zij vanuit ons kantoor in Den Bosch doen, maar ook op locatie bij onze opdrachtgevers.

Meer informatie nodig?
Kom met ons in contact!

Over ons team in Den Bosch

Ons engineeringsteam bestaat uit ongeveer 20 engineers, die veel ervaring hebben in de Food Machinery en de Machinebouw. Onze engineers onderhouden nauw contact met elkaar en ook met de opdrachtgever. Als een engineer bij ons op kantoor een project uitvoert, dan komt het regelmatig voor dat een collega mee kijkt. Iemand met een frisse blik kan tot een heel ander idee komen of met positief kritische vragen, die helpen om het bestaande concept nóg beter te maken. Deze manier van samenwerken, stimuleren wij en zorgt ervoor dat onze engineers het maximale resultaat behalen. Dennis, onze teamleider engineering, loopt elke dag rond en maakt een praatje met de engineers. Mochten er problemen zijn, dan kan hij die meteen oppakken en samen met de engineer een oplossing voor zoeken.

Wij plaatsen geregeld een referentie over een project waar onze engineers aan hebben gewerkt. Wij zijn trots op het resultaat en laten dit, met toestemming van de opdrachtgever, graag zien. Klik hier om de referenties te bekijken.

Onze diensten

Om de projecten van onze opdrachtgevers in mechanical engineering zowel met expertise als capaciteit te ondersteunen, bieden wij diverse diensten aan. Bekijk hieronder de mogelijkheden om samen te werken.

Engineer to order
FEM analyses
Concept ontwikkeling
Concept uitwerking
Configure to order
Parametriseren
Modularisatie
Standaardisatie
Brainstorm on demand
Value Engineering
Optimalisering ontwerpproces
Optimalisering productieproces

Uitbesteden van (deel)projecten of engineering op locatie?

Bij AME kun je projecten uitbesteden aan onze tekenkamer, maar kun je ook engineers bij jou op locatie laten werken. Door het uitbesteden van een (deel)opdracht creëer je ruimte voor jouw eigen engineeringsteam om andere of grotere projecten aan te pakken. Door een engineer aan te laten sluiten bij het engineeringsteam van jouw bedrijf beweeg je soepel mee met de wisselende vraag van de markt.

Uitbesteden van (deel)projecten

Sinds de oprichting van AME in 2009, is er een interne tekenkamer aanwezig. Deze is door de jaren heen gegroeid en nu zitten er gemiddeld 10 engineers op de interne tekenkamer. Wij zaten eerst gevestigd in Nieuwkuijk, maar we zijn in 2022 verhuisd naar Den Bosch. Door de mooie bezetting op de tekenkamer, kunnen onze engineers veel kennis uitwisselen. Hierdoor blijven onze engineers zich steeds verder door ontwikkelen. Hun groeiende kennis passen zij weer toe op projecten die onze opdrachtgevers aan ons uitbesteden.

Engineers inlenen op locatie

Het is ook mogelijkheid om onze engineers in te lenen. Zij sluiten dan aan bij het interne team van onze opdrachtgever. Onze engineers passen zich goed aan bij een bestaand engineeringsteam. Dit komt vooral door de nieuwsgierigheid naar en passie voor engineering en doordat wij hen coachen en ondersteunen in de ontwikkeling van hun communicatieve vaardigheden. Wij ondersteunen dit door onze engineers te koppelen aan projecten die bij hen passen en die hen uitdaagt.

>

Rademaker

“Om innovatieve ideeën van buitenaf te krijgen, hebben wij in dit project met de engineers van Advanced Mechanical Engineers samengewerkt.”

Opdrachtgevers over Advanced Mechanical Engineers ›
>

WEMO

“Zij snappen wat wij nodig hebben en zijn in staat op korte termijn te schakelen.”

Opdrachtgevers over Advanced Mechanical Engineers ›
>

Besi

“We willen niet voor verrassingen komen te staan op het gebied van kennis of communicatieve vaardigheden. Daarom kiezen wij vaak voor AME.”

Opdrachtgevers over Advanced Mechanical Engineers ›

Experts with a personal touch

Samenwerken vanuit persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Wij geloven dat hierdoor een beter kwalitatief resultaat ontstaat. Door de persoonlijke inbreng van onze engineers en hun brede kennis van verschillende technische branches, brengen zij waardevolle kennis over. Dit zorgt ervoor dat projecten naar een hoger niveau getild worden met een verrassend eindresultaat. Wij zijn al meer dan 13 jaar actief in verschillende branches. Daar bouwen wij aan langdurige relaties met de opdrachtgevers, waarin wij streven naar een hoge tevredenheid en loyaliteit. Wij vinden het belangrijk dat onze opdrachtgevers vertrouwen hebben in de resultaten die wij leveren. Onze focus ligt dan ook bij het vinden van de beste (technische) oplossing.

Samen de techniek verder brengen?
Kom in contact!