Reverse engineering

Heeft u een bestaande machine die niet voorafgaand op tekening is gezet? Onze engineers kunnen ook ingeschakeld worden om een bestaande machine volledig in kaart te brengen en deze eventueel via een re-design weer helemaal up-to-date te brengen.

Kom in contact

Regelmatig krijgen wij de opdracht om een bestaande (vaak oudere) machine, waar geen tekeningen van zijn, volledig in te meten, in een 3D systeem te modelleren en productietekeningen te maken. Ook wel reverse engineering genoemd.

Gedurende dit proces kijken wij altijd met een kritische blik naar mogelijke optimalisaties die meewerken aan besparingen op kostprijs of efficiƫntie bij assemblage. Omdat het vaak om oudere machines gaat, zijn nieuwere technieken, materialen, producten of productiemethodes beschikbaar die er ten tijde van de eerste ontwerpfase wellicht niet waren. Of destijds commercieel niet aantrekkelijk waren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van gelaserd plaatwerk ter vervanging van samengestelde gelaste constructies. Door deze mogelijkheden te verkennen tijdens reverse engineering, wordt tegelijkertijd een optimalisatieslag gemaakt aan de effectiviteit en efficiƫntie van de bestaande machine.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op