Felcon

“Het werken met een natuurproduct vergt een gedegen opleidingstraject en die kennis hebben wij bij AME gevonden.”

Felcon houdt zich bezig met de ontwikkeling, bouw en levering van hightech food-processing machines. Het probleem waar een klant mee komt, is de creatieve uitdaging voor hun engineers. De uitgebreide kennis van processen en materialen vormen de basis van innovatieve en klant- of productspecifieke machines. Het snijden en wassen van groente, batch of continu centrifugeren, drogen, blancheren, mixen of sorteren en uiteraard het transport tussen deze delen, is de wereld waarin Felcon zich beweegt en dat uiteraard in een milieu- en energievriendelijk perspectief.

“Doordat onze opdrachten vaak projectgebonden zijn en op een bepaalde tijd gereed moeten zijn, in verband met de oogsttijd van de groente, hebben wij altijd te maken met een wisselende capaciteit op onze afdeling engineering. Naast onze eigen engineers werken er heel regelmatig engineers van Advanced Mechanical Engineers op de afdelingen R&D en project engineering.

Het werken met een natuurproduct vergt een gedegen opleidingstraject en die kennis hebben wij bij AME gevonden. Aspecten als reinigbaarheid en simpele oplossingen voeren vaak de boventoon. In onze machines zit naast mechanica ook veel plaatwerk wat nu net weer een ander soort engineer vraagt. Wij hebben ervaren dat de engineers van AME ervaring met beide hebben, hetgeen voor ons erg interessant is.

Kwaliteit, snelheid, flexibiliteit en elkaar begrijpen, is wat mij aantrekt in AME.”

J. van Felius, Directeur

Ook met ons samenwerken?
Kom in contact!