Transportsystemen voor de Food Machinery

Als marktleider op het gebied van systemen, apparatuur, operationele software en componenten voor de handling van biscuits, ontwikkelt Houdijk Holland oplossingen van ovens tot verpakkingsmachines. Hierbij kan gedacht worden aan transportbanden, buffersystemen, controlesystemen (vision systemen), pick & place modules en feeding & packaging modules. Wij ondersteunen Houdijk Holland al jaren bij de ontwikkeling van deze transportsystemen.

Wanneer er te kort aan capaciteit is op de engineeringsafdelingen van Houdijk Holland, springen onze engineers bij. Zij zijn goed ingespeeld op de werkwijze van de engineeringsafdeling van Houdijk Holland. In deze langlopende relatie hebben wij meerdere projecten uitgevoerd. Bij deze projecten zijn wij verantwoordelijk voor de engineering van het interne transport, waaronder de engineering van transportbanden.

Al deze werkzaamheden vinden plaats vanuit ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch. Rick, één van onze Advanced Mechanical Engineers, is als Lead Engineer verantwoordelijk voor de planning en kwaliteit van de door AME opgeleverde transportsystemen en modules. In deze rol maakt hij urenschattingen en planningen, werkt hij collega’s in en begeleidt hen, construeert hij voor een deel zelf, onderhoudt hij het contact met Houdijk Holland en controleert hij de modellen en tekeningen voordat deze overgedragen worden.

Bij elke nieuw project wordt een eigen eisenpakket en een concept aangeleverd door Houdijk Holland. Deze werkt ons team dan verder uit tot een productiegereed tekeningenpakket. De ontwikkeling van elke transportband of module duurt ongeveer 20 à 150 uur. Dat houdt in dat een project met meerdere transportbanden gemiddeld een doorlooptijd heeft van 300 à 1200 uur. Hiervan wordt twee derde gebruikt voor het construeren van het concept en één derde voor het uitwerken van het ontwerp naar een 2D tekeningenpakket.

Elk project heeft ook weer zijn eigen uitdagingen. De ene keer is dit het bedenken van oplossingen voor kleine ruimtes en de andere keer is dit het rekening houden met specifieke hygiëne-eisen in de food machinery of de maakbaarheid en stijfheid. Dit zorgt ervoor dat de oplossing nooit gelijk duidelijk is. Om tot de beste oplossing te komen, moeten wij elk project opnieuw goed bedenken welke uitdagingen er zijn en hoe deze het beste opgelost kunnen worden.

Het bedenken van oplossingen voor variërende uitdagingen en de creatieve vrijheid die ons team daarin heeft, maakt het erg leuk om voor Houdijk Holland te werken.

Dienst:
Uitbesteding
Doorlooptijd:
300 à 1200 engineeringsuren
Systemen:
SolidWorks en SolidWorks PDM