Rademaker

“Om innovatieve ideeën van buitenaf te krijgen, hebben wij in dit project met de engineers van Advanced Mechanical Engineers samengewerkt.”

Rademaker ontwikkelt en levert oplossingen voor de voedselverwerkingsindustrie en met name voor industriële bakkerijen. De deskundigheid van het bedrijf wordt zichtbaar in de hoge mate van automatisering, techniek, hygiëne en prestatie van de geleverde machines. Wereldwijd geleverde productielijnen en turn-key oplossingen geven voor een groot deel de huidige zaken van het bedrijf weer. Het hoofdkantoor van Rademaker is gevestigd in Culemborg.

“De Rademaker Research en Development afdeling werkt voortdurend aan nieuwe en betere oplossingen. Ideeën worden ontworpen en in nieuwe machines geïmplementeerd. Een recent R&D project betreft de ontwikkeling van een nieuwe generatie croissant productielijn. Om innovatieve ideeën van buitenaf te krijgen, hebben wij in dit project met de engineers van Advanced Mechanical Engineers samengewerkt. Hoewel de materie in eerste instantie nieuw voor hen was, is er een constructieve samenwerking ontstaan. Met regelmatig overleggen en ook vaak een pittige technische discussie zijn we tot mooie resultaten gekomen.

Niet ieder project zal zich echter lenen voor een constructie met extern werkende engineers. Voor een efficiënt ontwikkelingsproces kunnen korte lijnen beter werken. Daarom biedt Advanced Mechanical Engineers ook de mogelijkheid om engineers on site te laten werken.”

Jan van Wees, Projectmanager R&D

Ook met ons samenwerken?
Kom in contact!